Hogyan segíthet?

Segítsen Ön is!

(Nem csak pénzzel segíthet!)

Sokan úgy gondolják, hogy egy menhelyet csak pénzzel, illetve pénzen vett adománnyal lehet segíteni. Ez nem így van! Tény, hogy egy menhely fenntartása nem kevés pénz. A kutyák mindennapi etetése, ellátása sokba kerül, és bizony az orvosi költségek is szinte minden hónapban magas összegre rúgnak, főleg ha egy-egy elütött, balesetes kutya is a gondozásunkba kerül. De még mindig van más módja annak, hogy Ön segítsen nekünk és a kutyáknak. Nagy segítség számunkra, ha ideiglenes befogadónak jelentkezik valaki.

Ideglenes befogadó jelentése: Hosszabb, rövidebb időre valaki egy kutyust gondozásába vesz, akinek már nincs hely a menhelyen, vagy aki műtét utáni ápolásra szorul. Hiszen egy friss műtéttel a kutyákat sajnos jelenleg csak a menhelyre van módunk visszavinni, ott lábadoznak. Ez sem sterilitásban, sem lelkileg nem a legjobb nekik.
Sokszor van úgy, hogy azért nem tudunk egy kutyát megmenteni az utcáról, mert nincs helyünk. Néha várólistás kutyáink is vannak, de őket esetleg tudják tartani a megtalálói addig, amíg ürül egy hely. De az utcán éhen-szomjan kóborló kutyusnak nincs ideje várni. Őt meg kell menteni.
Ebben segíthet egy ideiglenes befogadó, akihez az épp megmentésre váró kutyust odavihetjük, amíg helyet tudunk szorítani neki. Természetesen, ezeknek a kutyusoknak igény szerint az ellátását mi fizetjük. Mi csak a helyet kérjük nekik.

De segíthet úgy is, ha a védenceink ellátásában vesz részt.
Hétköznaponként délelőtt 1, maximum 2 ember látja el őket, ez napi kb. 4-5 órát vesz igénybe. Ilyenkor csak egy kifutóba vannak kiengedve, ott szaladgálhatnak, amíg a kennelük szép tiszta lesz. Mindannyian önkéntesek vagyunk, a munkánk mellett látjuk el ezeket a feladatokat. Ezt sokan nem tudják és azt sem, hogy ez elég megterhelő. De hajt minket a kutyusok iránti szeretet. Ha többen vagyunk egy-egy nap a kutyák ellátására, az már nekünk is nagy segítség!
Ha hétköznap nem ér rá, hétvégén is csatlakozhat hozzánk. Hétvégén délután vagyunk kint a menhelyen és ilyenkor igyekszünk az összes kutyusunkat megsétáltatni. Erre a feladatra is várunk még segítőket, hiszen ha többen vagyunk, akkor egy-egy kutyus több ideig sétálhat, több idő van őket szeretgetni, amire nagy szükségük van.
És nem utolsó sorban ez kellemes testmozgást jelent a friss levegőn. Gyerekeket is szeretettel várunk szülői felügyelettel, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni őket az állatok iránti felelősségre, szeretetre nevelni.

Várjuk Önt is! Segítsen nekünk.

Bővebb információt a +3630 3 682 682-es számon vagy a csomorikutyak@gmail.com e-mail címen kaphat.